Nem létező minisztérium is kérte a bérek korábbi kiadását

Bukaresti kormányberkekben bármi megtörténhet.
Hirdetés

Egyre abszurdabbá válik a közalkalmazotti bérek ortodox húsvét előtti kiadásának ügye. Miután kiderült, hogy a miniszterelnök bejelentésével ellentétben nem minden közalkalmazott kapja meg a fizetését a hétvége előtt, csupán azon minisztériumok és állami intézmények alkalmazottai, amelyek ezt külön kérték, a Hivatalos Közlönyben az érintett intézmények között megjelent a társadalmi párbeszédért felelős minisztérium is.

Ezzel amúgy semmi probléma nem lenne – már ha létezne. Csakhogy nem létezik. Januárig még része volt a kormánynak, azonban Mihai Tudose miniszterelnök menesztését követően átalakították a kormány szerkezetét, és maga Viorica Dăncilă, az új kormányfő jelentette be, hogy a tárca addigi hatásköreit más minisztériumok veszik át. A kormánytagok névsorában nem is szerepel ilyen miniszter.

A pénzügyminisztérium mindeddig nem tisztázta az ügyet a bérek korábbi kiadását kérő fantomminisztérium ügyére rákérdező Digi 24 szerint.

Mint megírtuk, szerdán derült ki, és okozott újabb botrányt, hogy számos közalkalmazotti kategória – így például a tanárok – nem kapja meg fizetését az ortodox húsvét előtt.

Hirdetés