Emberölés a vád az éjszaka folyóba zuhant mikrobusz esetében

A csütörtökre virradóra történt balesetben kilencen vesztették életüket, egy személy megsérült.
Hirdetés

Gondatlanságból elkövetett emberölés és gondatlanságból elkövetett testi sértés miatt bűnügyi eljárást indított az ügyészség a Neamţ megyei baleset kapcsán. A csütörtökre virradóra történt balesetben kilencen vesztették életüket, egy személy pedig megsérült, miután a kisbusz, amelyikben utaztak, a Beszterce folyóba zuhant.

Az ügyben a Piatra Neamţ-i ügyészség folytatja a nyomozást.

A 17 és 45 év közötti férfiakat szállító jármű Gyulafehérvárról a Neamţ megyei Săvineşti településre tartott, amikor a 15-ös országúton, Viişoara térségében, egy híd közelében kiesett az egyik kereke, lesodródott az útról, és a folyóba zuhant. 

Az utasok közül előbb hetet, később további kettőt holtan találtak meg. A tizedik utasnak – aki mint kiderült, elöl ült, a jármű vezetője mellett – sikerült kimenekülnie, őt kórházba szállították. 

A gépjármű tulajdonosa a sofőr, egy 25 éves fiatalember volt, aki maga is életét vesztette a balesetben. 

Hirdetés

A kisbusz átvizsgálása után kiderült, hogy az mindössze három férőhelyes volt, és rakterébe padokat szereltek utólag. Az áldozatok rokonai szerint nemcsak a jármű nem volt szabályos, de az időszakos munka is feketemunka volt, amelyről a fiatal férfiak hazautaztak húsvétra az ország másik végéből, Arad megyéből. 

Az információt később a területi munkaügyi felügyelőség vezetője, Ioan Popescu is megerősítette az Agerpres hírügynökségnek: a folyóba zuhant járműben utazók egy facsemeték ültetésével foglalkozó, Fehér megyei vállalkozásnak dolgoztak, és Aradról tartottak hazafelé, amikor a baleset történt. Mindegyiküket feketén foglalkoztatták, a szállításukat azonban nem a Fehér megyei cég biztosította, hanem maguknak kellett gondoskodniuk erről – hangsúlyozta, hozzátéve, hogy az Arad és a Fehér megyei munkaügyi felügyelőség munkatársaival közösen vizsgálódnak az ügyben. 

Hirdetés