A megyeháza felirat miatt bírságolták meg Tamás Sándort

Jogerős bírósági döntés kötelezi a Kovászna megyei tanács elnökét a felirat lecserélésére, de egyelőre nem hajtotta végre az ítéletet, ezért minden egyes nap mulasztásért fizetnie kell.
Hirdetés

Megbírságolták a Kovászna megyei tanácselnököt, amiért nem ültetett gyakorlatba egy jogerős bírósági ítéletet. A Kovászna megyei törvényszék döntése értelmében Tamás Sándornak az országos minimálbér 20 százalékának megfelelő összeget kell befizetnie minden nap késésért – áll az Agerpres hírügynökségnek pénteken elküldött közleményben.

A törvényszék március 29-én döntött a Méltóságért Európában Polgári Egyesület (ADEC) által kezdeményezett perben, és azért rótta ki a bírságot, mert a megyei tanácselnök nem hajlandó a Megyeháza feliratot a Palat administrativ helyes magyar fordításával helyettesíteni, ahogyan azt a brassói táblabíróság jogerős ítéletében elrendelte – részletezi az ADEC közleménye.

Dan Tănasă, az egyesület elnöke azt nyilatkozta, hogy Tamás Sándor megyei tanácselnök „grófként viselkedik”, és ezúttal mélyen a zsebébe kell nyúlnia, hogy kifizesse a bírságot.

„Még egyszer bebizonyítottuk, hogy az RMDSZ a két megyében nemhogy nem tartja be a törvényeket, de figyelmen kívül hagyja még a jogerős bírósági ítéleteket is. A törvény az törvény Hargita és Kovászna megyében is, amit még a vezető tisztségekben lévő RMDSZ-tagoknak is be kell tartaniuk” – írja a közleményben.

Az ítéletet feltöltötték a Kovászna megyei törvényszék honlapjára.

Hirdetés

Tamás Sándor megyei tanácselnök nem volt elérhető, hogy kifejtse álláspontját. 

 

Hirdetés