Nekiindultak a hegynek, hóban ragadtak

A hegyi csendőrök szabadították ki a terepjárót a hó fogságából.
Hirdetés

A Bucsecs-hegység területén szolgálatot teljesítő hegyi csendőrök szabadították ki a hó fogságából azokat a turistákat, akik az útlezárás ellenére is elindultak a szinajai, 1400 méter magasra vezető úton – tudatja az Agerpres hírügynökség.

A két turista hiába bízott a terepjáróban, az beragadt a magas hóba, és csak a csendőrök segítségével tudták kiszabadítani, miután telefonon riasztották őket. A csendőrök ezer méter magasságig lekísérték őket, onnan egyedül tértek vissza a városba.

Az üdülővárosból az 1400 méter magasan lévő turistaközpontba vezető, DC 134 jelzésű utat a Prahova megyei rendőrség péntek reggel ideiglenesen lezárta a magas hó miatt. A csendőrség külön felhívja a sofőrök figyelmét, hogy a téli felszerelés mellett vegyék komolyan az útmenti jelzéseket is.

Ugyancsak a turistáknak szól a figyelmeztetés, miszerint a Fogarasi-havasokban és a Bucsecs-hegységben, 1800 méteres magasság fölött magas, négyes fokozatú a lavinaveszély. 1800 méter alatt mindkét hegységben hármas fokozatú a lavinaveszély. A Fogarasi-havasokban levő Bâlea-tónál 2,7 méteres hóréteg képződött.

A következő 24 órában a hegyvidéki térségekben mindenütt nagyon hideg lesz.

Hirdetés