A halott megnyerte a pert, visszakapta a jogosítványát

És ez nem az Alice csodaországban egyik elfelejtett fejezete. Ez a hazai rögvalóság.
Hirdetés

Emlékeznek még a férfira, aki él ugyan, de halottnak nyilvánították, és szegény hiába jelentkezett két kézzel, hogy hahó, itt vagyok, sőt, pert is indított, de elvesztette?

Ezúttal a fenti eset fordítottjáról van szó. Vagyis arról, hogy valaki vétett a szabályok ellen, elvették a jogosítványát, de nem értett egyet a döntéssel, pert indított, közben meghalt, és csodálatos módon a túlvilágról nyerte meg a pert, sőt, a jogsiját is visszaadták, vezessen csak tovább nyugodtan.

Egy pașcani-i (Iași megye, Moldva) férfit 2017-ben gyorshajtásért lefülelt a rendőrség. A vétkest 1305 lej pénzbírsággal sújtották, továbbá 90 napra bevonták a jogosítványát. Igen ám, de a férfinak nem tetszett az ítélet, és beperelte a rendőrséget. A bíróság alapfokon igazat is adott a vétkesnek, tekintettel arra, hogy bár a rendőrség bizonyíték gyanánt mellékelte a gyorshajtást alátámasztó radarvideó-felvételt, a sebességmérő készülék mérésügyi hitelesítésének bizonylatát ugyanis nem mellékelték, a felvétel tehát érvénytelen volt.

A rendőrség persze fellebbezett. Igen ám, de a férfi közben meghalt. Ám ez egyáltalán nem akadályozta az igazságszolgáltatás menetét. A tárgyalás szépen haladt a maga medrében, és végül a fellebbviteli bíróság döntött: a vétkesnek igaza van. És szépen visszaadták neki a kifizetett büntetés felét, továbbá a jogosítványát, hadd vezessen nyugodtan tovább.

Hirdetés