Sovén cégpolitika Marosvásárhelyen: „nem alkalmazunk magyarokat és romákat”

Pofátlanul diszkriminatív álláshirdetést tett közzé egy vásárhelyi cég, mely kerek-perec kijelentette, az általa meghirdetett takarítói állásokra nem jelentkezhetnek magyarok és romák.
Hirdetés

Egy hangsúlyozottan román cég  – mely annyira román, hogy már a neve is angol nyelven van – súlyosan diszkriminatív álláshirdetést tett közzé az egyik Maros megyei álláshirdető Facebook-csoportban. A hirdetés felütése már eleve sokat elárul: egy román cég a románokért! A leírásban listázzák, hogy milyen takarítói állásokat hirdetnek meg, ismertetik a munkavégzés feltételeit és a fizetést is. Végül kikötik, hogy magyarok és romák nem jelentkezhetnek az állásra, a cég ugyanis fenntartja a jogát, hogy saját szempontjai szerint megválogassa, kit alkalmaz.

Szigeti Enikő, a jogvédelemmel foglalkozó Civil Elkötelezettség Mozgalom ügyvezető elnöke a bejegyzést közzétevő hölgy Facebook-oldalán jelezte, hogy a Diszkriminációellenes Tanácshoz fordul az álláshirdetés miatt, de az illető törölte az összes olyan hozzászólást, ami nem tetszett neki.  

Időközben törölték a felháborodást kiváltó álláshirdetés diszkriminatív részeit, de hát mint tudjuk, az internet nem felejt. Ahogy a magyar közösség sem. 

 

Hirdetés