Ismét áll a háromnyelvű névtábla a kolozsvári polgármesteri hivatal udvarán

Miután egy maszkos lény ellopta a jól őrzött állami intézményből.
Hirdetés

Emlékeznek még arra, hogy február 21-én, az anyanyelv világnapján a kolozsvári Musai-Muszáj mozgalom akcionistái egy biciklit kötöttek be a kolozsvári polgármesteri hivatal udvarára. A biciklin egy háromnyelvű tábla hirdette, hogy Cluj-Napoca, Kolozsvár, Klausenburg.

Igen ám, de egy nap sem telt el, és február 22-én eltűnt a tábla. Egy jól őrzött-védett állami intézmény udvaráról. A polgármesteri hivatal őre szerint egy maszkos lény vitte el a táblát. A biciklit nem.

Újabb két hét elteltével a Musai-Muszáj mozgalom tagjai szerdán közölték az örömhírt: helyreállították a kolozsvári polgármesteri hivatal udvarán álló installációt. Vagyis ismét ott van a tábla a biciklin. A Musai-Muszáj tagjai ugyanakkor tájékoztatták Emil Bocot, Kolozsvár multikulturális polgármesterét arról, hogy bizony elég könnyű ellopni valamit a hivatal udvaráról.

Mi meg kíváncsian várjuk, mikor jelentkezik újra a polgármesteri hivatal fantomja. És arra is, hogy mikor érik meg Emil Boc úrban a normális döntés: nem lesz attól kevesebb sem ő, sem Kolozsvár, sem Erdély, sem Románia, ha kihelyezné azokat a többnyelvű táblákat oda, ahonnan még hiányoznak.

Hirdetés

 

Hirdetés