Rajthoz áll az erdélyi Polgár Levente Ioan az északi sarkköri ultramaratonon

Ő lesz az első fogyatékkal élő, aki indul a világ egyik legnehezebb hosszútávfutó-versenyén. Mi több, ott lesz a Dunát hosszában végigúszó Avram Iancu is.
Hirdetés

Emlékeznek a vegyes, magyar-román családból származó ultramaratonistára, aki évek óta lefutja a több mint 30 kilométeres távot Nagyenyed és Gyulafehérvár között, méghozzá december 1-én? Hogy a béke és az etnikumok közötti egység és békés együttélés üzenetét hirdesse.

Nos, a jó hír az, hogy Polgár Levente Ioan idén rajthoz állhat a világ egyik legnehezebb hosszútávfutó-versenyén, az 6633 Arctic Ultra elnevezésű, 566 kilométeres északi sarkköri ultramaratonon.

Ráadásul ő lesz az első fogyatékkal élő sportoló, aki indul a „pokoli” versenyen. Polgár hat éves korában elvesztette jobb karját egy autóbalesetben. Ám nyolc éves korától kezdve keményen sportol, számos versenyen részt vett, többek között az Ultra Trail du Mont Blanc-on is. A maratonista szerint a sarkköri verseny pályafutásának ékköve lesz. Ennél feljebb nincs.

A versenyre március 8–20. között kerül sor. Idén másik három román állampolgár is rajthoz áll, köztük Tiberiu Ușeriu, az utóbbi két évben rendezett 6633 Ultra Arctic nyertese, illetve a történelmi nevű Avram Iancu, a híres petrozsényi könyvtáros is, aki végigúszta a Dunát, hosszában.

Hirdetés