Pénteken is tart a narancsos fagy

Meghosszabbították a másodfokú riasztást péntek estig a roppant alacsony hőmérsékletek miatt.
Hirdetés

Péntek este nyolcig hosszabbították meg a narancsszínű, másodfokú fagyriasztást, amely a teljes Moldvára, Dobrudzsára, Havasalföldre és Erdély keleti felére érvényes. Itt állandó lesz a fagy a napokban, a legalacsonyabb hőmérsékletek mínusz 12 és mínusz 22 Celsius fok között alakulnak, elszórtan mínusz 25 fok is lehet, azaz megközelítik az ebben az időszakban mért rekordfagyokat.

A fagyhullám a teljes országot beborította, a fővárosban és 27 megyében érvényes a narancsriasztás, a többi megyében sárga fagyriasztás van érvényben. Napközben mínusz 6 és mínusz 12 fok közötti hőmérséklet várható.

Szerdán az erős szél, hóvihar, hófúvások és csökkent látótávolság miatt van érvényben narancsszínű riasztás Olténiában, Munténiában, Moldva déli megyéiben és Dobrudzsában. Csütörtök estétől csapadék várható az ország szinte minden régiójában, a havazás lassan havasesővé, helyenként esővé alakul.

Péntekről szombatra virradólag Erdélyben még mínusz tíz fok alatt várható a legalacsonyabb hőmérséklet, hétvégén megindul az enyhülés, és akár még narancsfokozatú tavasz is lehet jövő héten.

Hirdetés