Hét évet tölt a rácsok mögött a Becali-testvérek által lefizetett bírónő

A törvénytelen átigazolások perében hozott a vádlottak számára kedvező ítéletet.
Hirdetés

Ioan Becali volt futballista ügynököt 7 év és 4 hónap, fivérét, Victor Becalit 5 év és 8 hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélte kedden a legfelsőbb bíróság a Geanina Terceanu bírónő megvesztegetésével kapcsolatos ügyben. Az ítélet jogerős.

A legfelsőbb bíróság elutasította a Becali-testvérek fellebbezését, és fenntartotta a bukaresti ítélőtábla 2016 novemberében kimondott ítéletét. Ugyanebben az ügyben a Dinamo labdarúgóklub volt elnökét, Cristian Borceát – akire alapfokon 7 év és 10 hónap szabadságvesztést róttak ki – felmentette a vádak alól a legfelsőbb bíróság. Borceát jelenleg a jilavai börtönben tartják fogva, ahol a törvénytelen átigazolások ügyében kiszabott 6 év 4 hónapos szabadságvesztését tölti.

Geanina Terceanu volt bírónőt 7 év börtönbüntetésre ítélték kedden, ugyanakkor arról is rendelkezik az ítélet, hogy elkoboznak vagyonából 185 000 eurót.

Az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) szerint 2009 áprilisa és 2012 májusa között a Becali testvérek és Cristian Borcea összesen 195 000 eurót adtak Geanina Terceanu bírónőnek, aki ennek fejében 2012. április 3-án kimondott ítéletében mindannyiukat felmentette a vádak alól a törvénytelen átigazolások perében.

Hirdetés

2014 márciusában a bukaresti ítélőtábla hatályon kívül helyezte Terceanu döntését, és jogerősen elítélte a vádlottakat. 

 

Hirdetés