Tényleg bojkottálja a kormány a kormányőrséget

A miniszterelnök hivatalosan is bejelentette a hírt a kormányülésen.
Hirdetés

Megerősítette szerdán Viorica Dăncilă miniszterelnök, hogy lemond a kormányőrség szolgálatairól.

A kormányfő a kabinet szerdai ülésének elején azt mondta, már hétfő este értesítette a kormányőrséget arról, hogy nem tart igényt a szolgálataira. „Értesüléseim szerint a kormány többi tagja is ugyanígy döntött” – tette hozzá.

A miniszterelnök ugyanakkor megjegyezte, „nincs semmiféle problémája” sem a kormányőrség tisztjeivel, sem magával az intézménnyel. „Nem én vagyok az egyetlen közméltóság, aki így dönt” – nyomatékosította Dăncilă.

Mint megírtuk, az ügy háttere, hogy a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke, Liviu Dragnea egy hétfő esti televíziós műsorban azt nyilatkozta, a SPP vezetője, Lucian Pahonţu „a kelleténél jobban” beleártja magát a politikába. „Paul Stănescu (miniszterelnök-helyettes – szerk. megj.) több nyilvános eseményen és az országos végrehajtó bizottság ülésein is mondta, hogy egy jó barátján keresztül Pahonţu azt üzente neki (…), hogy engem valamikor március körül kivégeznek, ő meg tartsa távol magát tőlem, őt védeni fogják, és az is lehet, hogy ő lesz a párt új elnöke” – fogalmazott Dragnea.

Ezt követően olyan információk jelentek meg a sajtóban, miszerint Viorica Dăncilă és az általa vezetett kormány tagjai lemondanak a kormányőrség szolgálatairól.

Hirdetés