Erdélyben éljenezték, a Kárpátokon túl szidták a kolozsvári menetelőket

A Remény menetében résztvevő tüntetők élményei vegyesek voltak, útban Bukarest felé.
Hirdetés

Amint arról beszámoltunk, a szerdai napon öt személy indult gyalog Kolozsvárról Bukarestbe, így tiltakozva az igazságszolgáltatást érintő törvénymódosítások ellen, továbbá, hogy részt vegyenek a szombati fővárosi megatüntetésen.

A gyalogló tüntetők szombaton meg is érkeztek a fővárosba, és beszámoltak élményeikről. Amelyek bizony különböztek a Kárpátokon innen, illetve túl.

Az egyik tüntető így nyilatkozott: „Erdélyben nagyszerűen fogadtak minket. Az emberek kijöttek a kapuik elé, tapsoltak, teával, kávéval kínáltak… Könnyek szöktek a szemünkbe. Rendkívüli volt! Havasalföld határánál egy öreg bácsi várt minket, kenyérrel, sóval, a trikolórral, könnyekkel a szemében.”

A Kárpátokon túl azonban kezdődtek a problémák: „A remek hangulat Sinaiáig tartott. Câmpinától kezdve a dolgok megváltoztak. Akadtak olyanok, akik hujjogtak, azt kiabálták nekünk, hogy „Mit kerestek itt?”, meg „Ki fizet titeket?”. Ám az emberek kábé 70 %-a támogat minket”, mesélte a tüntető. 

A kolozsvári kezdeményezők elmondták: gesztusukkal a bukarestieknek is szeretnének üzenni, mégpedig azt, hogyha ők képesek Kolozsvárról ezt a hosszú utat gyalog megtenni Bukarestig, akkor a bukarestiek is kimozdulhatnának a tömbházakból, hogy részt vegyenek a tüntetésen.

Hirdetés