Hóviharok a fél országban

Szerda estig kiadós havazásra számítsunk. És arra, hogy ami leesik, az odafagy.
Hirdetés
Vegyes csapadékra, talajmenti jégképződésre és erősödő szélre vonatkozó sárga jelzésű figyelmeztetést adott ki kedden az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM). A figyelmeztetés a Bánság, Erdély és Olténia 23 megyéjére érvényes, szerda estig.
 
A meteorológusok szerint kedd 17 órától szerda 20 óráig kiadós havazás várható az Erdélyi-szigethegységben, a Keleti-Kárpátok északi, valamint a Déli-Kárpátok nyugati régióiban. Szerdán a Déli-Kárpátokban kell jelentős mennyiségű hóra számítani. 
 
A magaslati térségekben 70-80 kilométeres óránkénti sebességgel fog fújni a szél, hóvihart eredményezve. A Bánság déli részét, majd Olténia és Erdély nagy részét vegyes csapadék uralja, és talajmenti jégképződés valószínű. 
 
A sárga jelzésű figyelmeztetés Szatmár, Máramaros, Szilágy, Botoşani, Bihar, Kolozs, Maros, Hargita, Arad, Hunyad, Fehér, Szeben, Brassó, Prahova, Dâmboviţa, Argeş, Vâlcea, Gorj, Olt, Dolj, Mehedinţi, Krassó-Szörény és Temes megyére érvényes. 
 
Az előrejelzések szerint szerda estig fokozatosan az egész országra kiterjed a csapadékos, szeles idő. A lehulló csapadék mennyisége meghaladja a 15-20, elszórtan – főleg dél-nyugaton és a hegyvidéken – a 30 litert is négyzetméterenként. 

Hirdetés