Már a rendőrök is aggódnak a rendőrségért

Ha a kormány csak játszmázni tud, akkor megválasztják ők a saját vezetőiket.
Hirdetés
Felhívással fordult Mihai Tudoséhoz a rendőrök országos szakszervezete, hogy a miniszterelnök vessen véget a politikai játszmának, és mielőbb hozzon döntést a román rendőrség vezetőségéről. Az elmúlt napok történései miatt mély válságát éli jelenleg a rendőri szakma, és ezt politikai játszma tárgyává tették – nehezményezi a szakszervezet.
 
„Ha a politikusok nem képesek rá, hagyják, hogy a hozzáértő és tisztességes rendőrök válasszák meg saját vezetőiket” – fogalmaz a Iulian Surugiu elnök által aláírt közlemény.
 
A szakszervezet szerint a miniszterelnöknek mielőbb döntést kell hoznia a rendőrség vezetőségével kapcsolatban, hogy „tudják visszaállítani az intézmény tekintélyét”.
 
A kormányban napok óta folyik a huzavona Mihai Tudose miniszterelnök és Carmen Dan belügyminiszter között, hogy le kell-e váltani a rendőrség főparancsnokát a pedofíliával gyanúsított rendőr ügyének kezelése miatt. 
 
Tudose hazudozással vádolta meg a belügyminisztert, gyakorlatilag lemondásra szólította fel, Carmen Dan szerint ő nem hazudott, amikor azt állította a Korrupcióellenes Ügyosztály vezetőjéről, hogy átvenné a Román Rendőrség irányítását. A szappanoperába illő fordulatok miatt azonban a rendőrség és a belügyminiszter egyre kínosabb helyzetbe hozza magát.

Hirdetés