Főnöke ellen fordul, és nem mond le a belügyminiszter

Késő esti sajtótájékoztatóján bizonyítékkal szolgált, hogy nem hazudott Mihai Tudose kormányfőnek a rendőrfőnök kinevezéséről.
Hirdetés

Nem nyújtotta be lemondását Carmen Dan belügyminiszter. A tárcavezető csütörtök este azt nyilatkozta, hogy a minisztereket csak a kormánykoalíció illetékes testületei hívhatják vissza tisztségükből. „Ez egy politikai kormány, a minisztereket a kormánykoalíció illetékes testületei nevesítik és ugyancsak ezek döntenek a visszahívásukról” – nyilatkozta Carmen Dan.

Mint ismeretes, Carmen Dan a Bukarestben hétfőn elfogott pedofil rendőr ügye miatt menesztette volna Bogdan Despescu országos rendőrfőkapitányt. A miniszterelnök azonban ebbe nem egyezett bele, ehelyett további tájékoztatást kért Despescutól. Tudose azt mondta, azért rendült meg a bizalma a belügyminiszterben, mert az hazudott neki a Despescu utódjául kiszemelt rendőrtisztről. Kiszivárgott ugyanis, hogy a Dan által kijelölt Cătălin Ioniţă nem hajlandó vállalni a tisztséget.

Carmen Dan a csütörtök késő esti sajtótájékoztatóján egy nyilatkozatot mutatott be, melyben Cătălin Ioniţă elfogadja a rendőrfőnöki kinevezést. Elmondta, azért akarta meneszteni Despescut, mert bebizonyosodott, hogy tudomása volt arról, hogy a 2016-os szexuális bűncselekmény elkövetője rendőr, mégsem tett semmit.

Hirdetés