Tudose Belgrádban: a migráció közös problémánk

A román miniszterelnök Bulgária, Görögország és Szerbia vezetőivel tárgyalt.
Hirdetés

Románia, Bulgária és Görögország közös infrastruktúrával, valamint a gazdasági és kulturális együttműködés fejlesztésével jelentősen hozzájárulhat Szerbia európai uniós integrációjához – hangsúlyozta Mihai Tudose miniszterelnök szombaton Belgrádban a Bojko Boriszov bolgár és Alekszisz Ciprasz görög kormányfővel, valamint Aleksandar Vučić szerb elnökkel tartott négyoldalú találkozót követő közös sajtótájékoztatón.

„Szerbia számára mi, Görögország, Bulgária és Románia jelentjük az Európai Unió határát. Szerbia integrációja a közös infrastruktúra, a kulturális kapcsolatok, a Temesváron tanuló szerb egyetemisták révén, út- és autópálya-építés, energetikai és információtechnológiai infrastruktúra révén valósul meg”

– idézi Tudosét az Agerpres. A román kormányfő hozzátette, ha mindezek adottak, puszta formaság a csatlakozás, amelyet – vállalásához híven – mind Románia, mind Bulgária, mind Görögország támogat.

A román miniszterelnök rámutatott, mind a négy országnak megvannak a maga problémái, és az ehhez hasonló találkozók lényege, hogy közös megoldásokat találjanak ezekre a gondokra.

„Mi több, tegnap este megállapodtunk abban, hogy ezután az illetékes szakminiszterek is vegyenek részt a találkozókon, a szállításügyi, az energiaügyi tárcavezetők, a külügyminiszterek és a belügyminiszterek is, lévén, hogy a migráció jelentette probléma is közös”

Hirdetés

– mutatott rá.

Tudose bejelentette továbbá, hogy a következő négyoldalú találkozóra Bukarestben kerül majd sor, március elején.

Hirdetés