Magyar szurkolás, székely vereség a Fellegváron

Avagy végre egy Sepsi OSK-meccs, ahol nem becsmérelték a magyarokat.
Hirdetés

Nem hiába számít a CFR is „magyar” csapatnak a román fociban, még ha ezt a jelzőt az elmúlt fél évben a Sepsi OSK ki is sajátította. A két csapat hétfő esti meccsén ugyanis csupán egyetlen embert zavart, hogy a Székely Légió magyarul énekelte-szurkolta végig a havasesőben lejátszott, ritka gyenge meccset, és az illető is csupán egyetlen egyszer üvöltött ki magából egy „Románia”-t.

A Kolozsváron tanuló székely egyetemistákkal megerősített szentgyörgyi tábor műsorának csúcspontja a „Kolozsváron újra magyar szurkolás lesz!” rigmus volt, bár a jövő idő kissé érthetetlen volt, hiszen akkor már több mint egy órája megállás nélkül magyarul énekeltek a háromszékiek. Hogy a csapatból ezt valószínűleg csak Niczuly Roland, Fülöp Isván és a csereként beálló Hadnagy Attila értette, az senkit sem zavart, a nyolc román játékos mellett ugyanis macedón, montenegrói és szenegáli légiósok kergették hiába a labdát – a 2-0-ás vereség után azonban szépen összeölelkezve, a stábbal együtt végighallgatták a székely himnuszt.

Közben a kolozsváriak jóval boldogabban tapsolták sajátjaikat, hiszen a CFR immár öt pont előnnyel vezeti a táblázatot a hétvégén Giurgiuban botló FCSB  (immár tilos Steauának nevezni) előtt.

Dan Petrescu cinikus, cseppet sem látványos, ám védekezésben roppant hatékony focija ezúttal másfél gólra volt elég, Omrani lövése ugyanis a bíró és a kolozsváriak szerint túljutott a gólvonalon, a szentgyörgyiek szerint viszont nem. Perdöntő bizonyítékot ezúttal a televíziós felvételek sem tudtak szolgáltatani, igaz, a legközelebbi, kapu mögötti kamera képét nem mutatták.

A második félidőben a biztonság kedvéért a csereként beállt Andrei Mureşan fejelt egy valóban tiszta gólt is, a Sepsi OSK játékosai viszont csak az utolsó percben tudták először és utoljára eltalálni a kolozsvári kaput. Így nem csoda, hogy már 11 meccse nem tud nyerni a Liga 1 újonca, a legutóbbi öt meccsén pedig gólt sem lőtt, de 12 pontjával még így is megelőzi a táblázaton Medgyest (12) és a tavasszal vele együtt feljutó Bukaresti Juventust (9). 

Egy argentin (Culio, bordó mez) egy macedón (Petrovikj, 77) ellen a román bajnokság „magyar” meccsén|Fotók: Manases Sándor

Hirdetés

Ez már tényleg bement.

Győzött a kolozsvári túlerő.

A hazai szurkolóknak is kellett valami lélekmelegítő…

… ha már a háromszékiek a székely himnuszt énekelték Kolozsváron.
 

Hirdetés