Az európai néppárti frakcióvezető aggódik Dragnea korrupciós ügye miatt

Michael Schneider Kolozsváron, a PNL kongresszusán szólalt fel az EU-s közpénzek felelősségteljes felhasználása mellett.
Hirdetés

Aggodalmának adott hangot Michael Schneider, az EU Régiók Bizottsága Európai Néppárt-frakciójának (EPP) elnöke azon vádak miatt, amelyeket Liviu Dragnea szociáldemokrata pártelnökkel kapcsolatban fogalmazott meg az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF).

Schneider szombaton jelen volt és felszólalt a Nemzeti Liberális Párt (PNL) választott elöljáróinak kolozsvári kongresszusán. Beszédében kifejtette: az Európai Néppárt a strukturális alapok hatékony felhasználását és a közigazgatási kapacitás növelését támogatja, különös tekintettel a közbeszerzésekre.

„Ismételten felhívom a figyelmet az EU-s pénzek elköltésével kapcsolatos politikai felelősségre, amely a korrupcióellenes harcra is kiterjed. Aggodalommal töltenek el az Európai Csalás Elleni Hivatal vádjai a román kormánypárt elnökével szemben. Az Európai Unió minden tagállamában egy ilyen helyzet azonnal az illető politikus lemondását vonná maga után a helyzet igazságszolgáltatási tisztázásáig” – jelentette ki Kolozsváron a frakcióvezető.

Michael Schneider nyomatékosította: minden helyi, regionális és országos tisztségben lévő politikusnak kötelessége a korrupció visszaszorítása, ellenkező esetben sérül az állampolgárok demokratikus értékekbe vetett bizalma.

Hirdetés

„Biztos vagyok benne, hogy az OLAF-nak nem áll szándékában akadályoztatni a beruházásokat. Ellenkezőleg: célja a közpénzek felelősségteljes felhasználásának biztosítása, olyanképpen, hogy az önök régiójába, városába fektetett minden egyes euró a lehető leghatékonyabban szolgálja az állampolgárok érdekeit” – tette hozzá az európai néppárti politikus.  

 

Hirdetés