Zárolta Dragnea vagyonát a DNA

A Tel Drum-ügy minden gyanúsítottja így járt.
Hirdetés

A korrupcióellenes ügyészség (DNA) zárolta a Tel Drum-ügy kilenc gyanúsítottjának – köztük Liviu Dragnea PSD-elnök – vagyonát.

Igazságügyi források szerint a kilenc személyt, aki ellen bűnvádi eljárás indult, keddre beidéztek a DNA bukaresti székházába, hogy tudomásukra hozzák az intézkedést.

Vagyonzárolást akkor rendel el az ügyészség, amikor anyagi kárt próbálnak enyhíteni, a Tel Drum-ügyben pedig jelentős a kár: a DNA szerint 20 millió euróról és 30 millió lejről van szó.

Dragneát bűnszervezet létrehozásával, hivatali visszaéléssel és uniós forrásokkal való visszaéléssel gyanúsítják. A Tel Drum nevű aszfaltozási vállalat 2001-ig a Teleorman Megyei Tanács tulajdonában állt (bár nem kapott az önkormányzattól megbízásokat, csak miután privatizálták), és Dragnea volt osztálytársa, Marian Fişcuci vásárolta meg. Dragnea 2000-2012 között a megyei tanács elnöke volt, és ő volt az, aki kezdeményezte a Tel Drum privatizációját. A gyanú szerint ugyanakkor a háttérből valójában ő irányította a vállalatot. Fişcuci szintén gyanúsított az ügyben.

Dragnea: bűnbak vagyok
A PSD elnöke úgy véli, miután a 2015. áprilisi elítélésével bűnbakot csináltak belőle a Traian Băsescu államfő leváltásáról tartott 2012-es népszavazásért, hogy mentsék „valakinek” a bőrét, most arra próbálják felhasználni, hogy megakadályozzák az igazságügyi törvények módosítását.
Azok, akik ellenem vannak, intézmények mögé bújva áldoznak fel embereket – reagált a PSD elnöke a vagyonzárolással kapcsolatos hírre. Dragnea azt mondta: nem tetszik neki, hogy nem hivatalos csatornákon, szivárogtatásokból kell szembesülnie a vagyona zárolásával.

Hirdetés