Meghalt a legkegyetlenebb amerikai sorozatgyilkos

Charles Manson 83 éves volt.
Hirdetés

Sajtóhírek szerint a kaliforniai Bakersfieldben vasárnap elhunyt Charles Manson, az Amerikai Egyesült Államok történetének egyik leghírhedtebb sorozatgyilkosa és bandavezére. 83 éves volt. A kaliforniai büntetés-végrehajtási intézet szerint a férfi természetes halált halt, egyéb részleteket nem közöltek.

A „Manson család” néven elhíresült hippiszekta vezére 1969 augusztusában követőinek egy csoportját brutális gyilkosságsorozatra vette rá Los Angelesben. Az áldozatok között volt Sharon Tate, Roman Polanski filmrendező várandós felesége is. Vele együtt egy Los Angeles-i villa négy vendégével végeztek. Másnap a gyilkosok Leno és Rosemary LaBianca üzletember házában öltek. A Manson család nevű banda öt hét alatt négy helyszínen kilenc emberrel végzett. Az ügyész szerint a tömegmészárlás célja faji háború kirobbantása volt.

Manson maga nem volt a tetthelyen, de egy hosszú, látványos tárgyalássorozat eredményeképpen az események fő irányítójaként 1971-ben halálra ítélték. Ezt azonban életfogytiglanra változtatták, miután Kaliforniában alkotmányellenesnek minősítették a halálbüntetést. Az államban később visszaállították a halálbüntetést, de az egykori szektavezér ítéletét nem változtatták meg.

A banda női tagjai, Susan Atkins, Patricia Krenwinkel és Leslie Van Houten a tárgyalások során végig lojálisak maradtak Mansonhoz, akit Jézus Krisztusként emlegettek. Csak később távolodtak el tőle, és bánták meg tetteiket. Atkins 2009-ben, 61 évesen halt meg a börtönben rákban. Krenwinkel és Van Houten jelenleg is rács mögött van.
 

Hirdetés