Na mit talált ki megint a tanügyminiszter?

Egy újabb érettségit. Télen, de nem idéntől.
Hirdetés
Egy újabb érettségi vizsgaidőszak bevezetéséről is folynak tárgyalások, amelyet valamikor decemberben, esetleg februárban szerveznének meg, nyilatkozta Liviu Pop tanügyminiszter az Agerpres hírügynökségnek adott interjújában. Az oktatási tárca vezetője azt mondta, egyelőre csak tárgyalnak róla, és az idei tanévben érettségiző diákok számára semmilyen változás nem lesz.
 
„Tárgyalunk annak lehetőségéről, hogy bevezessünk egy újabb érettségi vizsgaidőszakot, és szerintem szükség van rá. Hogy mennyire hasznos az augusztusi pótérettségi, azt már tudjuk. Láthattuk, hogy az utóbbi tíz évben hányan jelentkeztek augusztusban vizsgázni és hányan vizsgáztak sikeresen. Ebben az évben is sokan beiratkoztak és mégis nagyon alacsony volt a részvétel. Az én meglátásom szerint egy újabb vizsgaidőszakot kellene szervezni valamikor decemberben, esetleg februárban, téli vakáció lévén” — mondta Pop, hozzátéve, hogy a törvény lehetővé teszi egy harmadik érettségi vizsgaidőszak szervezését.
 
Az oktatási miniszter az interjú során a 2018-as oktatási költségvetésről is beszélt. A 2018-as évre vonatkozó költségvetési tervezet alapján az oktatás több pénzt kap, mint az elmúlt években, főként bérekre és európai uniós projektek által lehívott támogatások kivitelezésére. 
 
A tanügyminiszter szerint nagyobb gondot fordítanak a pedagógusok képzésére, egy megye teljeskörű digitalizálására, az oktatási infrastruktúra felújítására, amely során 2500 intézmény újulhat meg vagy épülhet, ezek pedig mind hozzájárulhatnak majd az oktatási színvonal emeléséhez. 

Hirdetés