Cserbenhagyta áldozatát az ittasan gázoló pópa

Az elgázolt gyalogos meghalt, a pópát őrizetbe vették.
Hirdetés
FRISSÍTÉS: Harminc napos előzetes letartóztatásba helyezték azt a pópát, aki vasárnap este ittasan halálra gázolt egy 49 éves férfit, majd elmenekült a helyszínről – közölték igazságügyi források. A bírósági döntés nem jogerős, megfellebbezhető.
Az Alsó-dunai ortodox érsekség bejelentette, hogy az elkövetőt felfüggesztette papi tisztségéből mindaddig, amíg bűnvádi eljárás folyik ellene.

 

Őrizetbe vettek egy Galac megyei pópát vasárnap este, miután ittasan vezette személygépkocsiját és halálra gázolt egy gyalogost, majd elmenekült a helyszínről, nyilatkozta hétfőn Crina Dragu, a Galac megyei rendőr-főkapitányság szóvivője.

Cristina Dragu szerint a pap egy 49 éves férfit gázolt halálra, aki az út jobb szélén haladt. A sofőr elhagyta a helyszínt, azonban a rendőrök már beazonosították, egy 44 éves férfiről van szó. A sofőrnél 1,34 mg/l-es légalkoholszintet mutatott a légalkohol-mérő szonda. 

Igazságügyi források szerint a balesetet okozó férfi Dănuţ Hohotă, Schela község pópája, akit őrizetbe vettek. A férfi ellen gondatlanságból elkövetett emberölés, ittas vezetés és baleseti helyszín elhagyása gyanújával indítottak eljárást. 

Hirdetés