Száz „naplopó” alkalmazottat rúg ki a közlekedési miniszter

A miniszter szerint sok alkalmazott csak zabot hegyezni jár be a hivatalokba. Még jó, hogy a magas juttatásokat kapó igazgatók maradhatnak.
Hirdetés

Komoly leépítések várhatóak a közlekedési minisztériumnál. Felix Stroe miniszter azzal spórolna össze valamennyi pénzt az állami költségvetés számára, hogy az utcára tenne mintegy 100 minisztériumi alkalmazottat, miközben a legnagyobb fizetéseket zsebre tevő igazgatók megtarthatják funkcióikat.

A képviselőház szállításügyi bizottságának meghallgatásán Felix Stroe azt mondta: az átszervezések miatt a 438 állásból jelenleg 400 van betöltve, és ebből csak 300-an maradnak alkalmazásban, mivel sok irodában csak „zabot hegyeznek” az alkalmazottak.

A miniszter tagadta a sajtóban megjelent hírt, miszerint nagy fizetések lennének a hivatalokban. Elmondása szerint a legmagasabb fizetés nettó 5 300 lej, amit a főtitkár kap. A tanácsadók fizetése 2 300 lej, míg a sofőröké és takarítóké 1 400 lej.

A Digi 24 szerint azonban a szállításügyi igazgatók nem az alacsonynak mondott fizetésükből élnek, hanem azokból a díjakból, melyeket a közszállítási vállalatoknál és szolgáltatóknál tett időszakos látogatások után kapnak, az úgynevezett igazgatói tanácskozások alkalmával. Ezek egy hónapban több ezer euróra is rúghatnak, amint az a vagyonnyilatkozatokból ki is derül.  

Hirdetés