Liviu Pop román tanügyminiszter megint hatalmasat nyilatkozott

Tíz pontból hetet adott a romániai oktatási rendszernek. Hogy miért? Tessék!
Hirdetés

Úgy történt, hogy a hétfői napon Liviu Pop, Románia talán legviccesebb oktatási minisztere elment egy Dâmbovița megyei községbe, hogy felavasson egy frissen felépített iskolát meg két felújított óvodát.

És ahogy az már ilyenkor lenni szokott, a Bukarestből odasuhanó magas rangú és homlokú hivatalnok beszédet mondott. Liviu Pop egészen közismertté vált az utóbbi időben, nyilatkozatai kapcsán. Nos, ezúttal sem okozott csalódást.

Kijelentette: a maga részéről a maximális tíz pontból olyan hetet adna a romániai oktatási rendszernek. Nos, tény, hogy nem rózsás a helyzet, lehet, egyesek, hét pontot sem adnának.

De az igazán nagy aranyköpés ezután következett, nevezetesen az indoklásban. Ugyanis, mint rendes népnevelő, Pop miniszter úr meg is indokolta a rossz jegyet. Egész pontosan azzal indokolta a romániai oktatásnak kiosztott hetest, hogy az utóbbi hat év során túl gyakran váltogatták le az oktatási minisztereket. Ki is számította, milyen gyakran: a mondott időszakban egy miniszter átlagos mandátumideje hat hónap volt. Ez mondjuk tényleg siralmas.

Hirdetés

De Pop úr azonnal felvillantotta a javítás lehetőségét is. Hogy lehet tíz pontosra feltornázni a hazai oktatást? Hát úgy, hogy a következő hat évben nem váltják le az oktatási minisztert. Vagyis őt! És volt annyira szókimondó, hogy ki is szókimondta. Idézünk: „Tíz pontosra változtatom a romániai oktatást, ha hagyják, hogy miniszter maradjak a következő hat évben.”

Tehát, Pop úr már elkezdte a 2020-as választási kampányát. Ülj le, egyes!

Hirdetés