Elfogták a tévedésből szabadlábra helyezett rabot

Nem sokáig élvezhette a szabadságot.
Hirdetés

Sikerült elfogni azt a rabot hétfőn este, akit két társával együtt tévedésből helyeztek szabadlábra a giurgiui börtönből. Az Országos Börtönigazgatóság közlése szerint a férfi visszakerül a börtönbe. Mint arról beszámoltunk, a három rab esetében tévesen alkalmazták azt az októberben hatályba lépett törvénymódosítást, amelynek értelmében minden olyan 30 nap után, amelyet embertelen börtönkörülmények között kell leülnie az elítéltnek, elengednek hat napot az ítéletből.

A szabadlábra helyezési kérelmek elbírálásával megbízott illetékesek ugyanis tévedésből egy olyan épületszárnyat is a nem megfelelő kategóriába soroltak be, amelyet nemrég felújítottak.

Cristina Enache, az Országos Börtönparancsnokság szóvivője elmondta: két, véletlenül szabadlábra helyezett fogvatartottat már vissza is vittek a börtönbe. Nem zárta ki ugyanakkor, hogy a szabadlábra helyezési kérelmek nagy száma miatt máshol is elkövetnek majd hasonló hibákat.

Marius Fulga, a börtön parancsnoka elmondta: óriási munkát jelent a kérelmek elbírálása, ezért következett be az emberi mulasztás.

A giurgiui törvényszéki ügyészség hanyagság miatt indított eljárást az ügyben.
 

Hirdetés