Egyetlen mentőautó sem állt rendelkezésre, meghalt a sérült

És a kórházból sem küldtek ki orvost a helyszínre, mert tiltja a szabályzat.
Hirdetés

A Dolj megyei Filiași városban történt kedden: egy francia rendszámú autóbusz elütött egy 67 éves nőt, amint épp átkelt a zebrán. A buszt egy bolgár állampolgár vezette. Az eszméletlen állapotban levő áldozatot végül a rokonai szállították kórházba egy furgonnal, mert a szemtanúk szerint, a város három mentőautója közül egy sem állt rendelkezésre.

Filiași polgármestere, Costeluș Ilie Gheorghe elmondta, hogy más helybeliekkel együtt úgy döntött, egy furgonnal beszállítják az áldozatot a kórházba, és nem várják meg, amíg Craiovából a helyszínre érkezik egy mentőautó.

A polgármester beszámolója szerint, amikor a helyszínre ért, a tanúk már hívták a helyi mentőszolgálatot, de mindegyik autó máshova ment már. Craiovából ígértek egy mentőt. Ám az áldozat pulzusa csökkenni gyérülni kezdett, ezért felhívták a helyi kórházat, hogy jöjjön ki egy orvos, ám a kórház azt üzente, nem küldhet orvost, mert tiltja a szabályzat. Ekkor döntöttek úgy az áldozat rokonaival, hogy beszállítják az áldozatot a kórházba.

A craiovai megyei kórházban megállapították, hogy a nő súlyos koponyasérüléseket szenvedett. A kezelés ellenére az éjszaka folyamán az áldozat belehalt a sérülések szövődményeibe.

Cătălin Dochia, a Dolj megyei rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta: bűnvádi eljárás indult a buszsofőr ellen, eleinte gondatlanságból elkövetett testi sértés miatt, amelyet szerdán gondatlanságból elkövetett emberölésre módosítottak.

Hirdetés