Robbanás és tűz egy szászvárosi olajgyárban

Öt személy megsérült, lángol egy teljes csarnok.
Hirdetés

Öt személy sérült meg egy szászvárosi olajgyárban történt robbanás során. A robbanás miatt kigyulladt az egyik gyárépület, a lángok az egész gyártócsarnokot ellepték.

„Lángol a teljes csarnok. Nehéz a beavatkozás az óriási lángok, a magas hőmérséklet és a nagy füst miatt” – tájékoztatatta az Agerpres hírügynökséget a Hunyad megyei katasztrófavédelem. 

Az első információk alapján öt személy sérült meg a robbanásban, egy 27 éves fiatalember negyedfokú égési sérüléseket szenvedett, négyen füstmérgezést kaptak.

A helyszínre 30 tűzoltó szállt ki és egy rohammentő csapat, valamint a megyei mentőszolgálat négy egysége. A rohammentő szolgálat egyik helikopterét is a helyszínre rendelték. 

FRISSÍTÉS: Egy négyemeletes, összesen ötezer négyzetméteres csarnok lángol. A Hunyad megyei katasztrófavédelem újabb tűzoltóegységeket hívott a helyszínre a szomszédos Fehér, Szeben és Gorj megyéből. A gyártelep Szászváros szélén van, alig 700 méterre a lakóházaktól, ezért a városban beindították a lakossági riasztási rendszert is, írja a News.ro hírügynökség. Szászváros lakosságának azt javasolják, maradjanak otthonaikban, és zárják be házaik nyílászáróit, hogy elkerüljék a mérgező füst belélegzését.

Hirdetés