14 éves rabló okozott fejtörést az aradi rendőrségnek

„Agresszív gyerek, és ha alkoholt fogyaszt, még inkább erőszakossá válik” – mondja a 60 ezer lejes kárt okozó kiskorúról az aradi rendőr-főkapitányság vezetője.
Hirdetés

Felkutattak és őrizetbe vettek az Arad megyei rendőr-főkapitányság nyomozói egy 14 éves fiút, aki a gyanú szerint több, Aradon történt lopás elkövetője – jelentette be pénteki sajtótájékoztatóján Ioan Marcu Tamaş főfelügyelő.

A 14 éves D. I. C-re eddig kilenc esetben tudták rábizonyítani a lopást, de a gyanú szerint ötven hasonló bűncselekményt követett el. Pénzt, ékszereket és háztartási cikkeket tulajdonított el, a rendőrök 60 ezer lejre becsülik az általa okozott kárt. Az idézett forrás szerint a tinédzser fényes nappal tört be különböző aradi lakónegyedekben található ingatlanokba, és általában mindent magával vitt, ami a keze ügyébe került.

A hatóságok tudják, hogy a fiú rendezetlen helyzetű családból származik, édesapja börtönbüntetését tölti, édesanyja külföldön tartózkodik, a gyermek sokszor került már kiskorúak számára kialakított központokba. Hivatalosan nagyszülei gondozásában van, akik Aradon laknak.

„Rengeteg fejtörést okozott már nekünk ez a mindössze 14 éves gyerek. Kilenc alkalommal lopott házakból, amióta betöltötte a 14 évet, de több bűncselekményt követett el már azelőtt is. (…) Agresszív gyerek, és ha alkoholt fogyaszt, még inkább erőszakossá válik” – magyarázta a rendőrség vezetője. 

Hirdetés