Felszusszanhatnak a határon túli színházak és táncegyüttesek

A magyar kormány közel 60 millió forintos össztámogatást nyújt kiemelt céljaik megvalósítására.
Hirdetés

Csaknem 60 millió forintos támogatást nyújt az idén a határon túli színházak és professzionális táncegyüttesek kiemelt művészeti céljainak megvalósítására az Emberi Erőforrások Minisztériuma – közölte a minisztérium kedden az MTI-vel.

A közlemény szerint a teljes keretösszegre 21 színházi, valamint 13 táncművészeti pályázat érkezett. A professzionális határon túli táncművészeti szervezetek szakmai együttműködésre és képzésre összesen 11,5 millió forint támogatást nyerhettek a jelentkezők.

Negyvenhat millió forint támogatásban részesülhettek a határon túli magyar nyelvű színházak önálló produkciók és színházi nevelési programok önállóan vagy koprodukcióban történő létrehozására, illetve továbbjátszására, technikai eszközeik fejlesztésére, valamint egymás közötti vagy magyarországi magyar nyelvű színházakkal való szakmai együttműködésekre.

Támogatásban részesült többek közt a kolozsvári Váróterem Projekt Egyesület, a Kolozsvári Állami Magyar Színház, a nagyváradi Szigligeti Színház, a Csíki Játékszín, a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház, a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulata, a Figura Társaság, a Tomcsa Sándor Színház, az Udvarhely Néptáncműhely, a Maros Művészegyüttem, a Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes vagy a Háromszék Táncegyüttes – olvasható a kormany.hu oldalon.

Hirdetés