Jön a vihar!

Vasárnap estétől sárga riasztás van érvényben Erdélyben is.
Hirdetés

Légköri instabilitásra és lehűlésre vonatkozó figyelmeztetést bocsátott ki az Országos Meteorológiai Igazgatóság (ANM) – számol be az Agerpres. A figyelmeztetés vasárnap 18 órától kedden reggel 8 óráig lesz érvényben.

Ebben az időszakban zivatarokra lehet számítani. Augusztus 20-án este és éjjel főként a nyugati, észak-nyugati régiókban, hétfőről keddre virradóan a hegyvidéken, az ország középső részén, keleten és délen is esőzésekre kell számítani. A lehulló csapadék mennyisége meghaladhatja a 15-20 litert is négyzetméterenként és jégeső is lehet, mondják a szakemberek.

A meteorológusok szerint a keleti és dél-nyugati térségekben a fokozott légköri instabilitás miatt felhőszakadásra, villámlásra, viharos erejű szélre is számítani lehet.

A levegő hőmérséklete erősen lehűl nyugaton, majd az ország középső részén és északon is csökkennek a hőmérsékletek.

Vasárnap este 23 órától hétfő este 23 óráig sárga jelzésű, csapadékra vonatkozó riasztás lesz érvényben. Jelentős mennyiségű csapadék eshet a hegyvidéken, Máramarosban, Erdélyben és Moldva nyugati részén. A lehulló csapadék mennyisége meghaladhatja a 20-25, helyenként akár 40-50 litert is négyzetméterenként.

Hirdetés