Hatan kaptak hőgutát a hétvégén

Nem védekeztek a kánikula ellen.
Hirdetés

Hat ember vesztette életét Romániábanaz elmúlt két napban hőguta miatt – közölte vasárnap a Digi 24 hírtelevízió. Az áldozatok túl sokat tartózkodtak a szabadban anélkül, hogy védekeztek volna a túlhevülés ellen.

Vasárnap egy 50 éves juhászt találtak holtan egy mezőn Galac megyében, Vaslui megyében pedig egy 48 éves férfi esett össze holtan, miközben szomszédja udvarában dolgozott a tűző napon.

Szombaton egy 28 éves hajléktalan hunyt el Jászvásáron, egy 67 éves férfi pedig a város egyik kórházában halt meg azt követően, hogy összeesett a mezőn, ahol az izzó napsütésben dolgozott.

Pénteken egy Iaşi megyei férfi szintén a mezőn hunyt el, csütörtökön pedig egy 60 éves galaci férfi az utcán esett össze és halt meg.

Hirdetés

Az országban vasárnapra némiképp enyhült a hőség, de a hőmérsékleti értékek továbbra is lényegesen meghaladják az évszaknak megfelelő adatokat. A meteorológiai szolgálat vasárnapra már csak Mehedinti és Dolj megyékre adta ki a legmagasabb fokú, vörös figyelmeztetést.

A meteorológiai szolgálat vasárnap közzétett előrejelzése szerint hétfőn tovább mérséklődik a hőség, és már csak a Duna-menti megyékben marad másodfokú a figyelmeztetés.
 

Hirdetés