Petícióval raknák ki Kolozsvárról az Untoldot

Boc viszont védi, szerinte a fesztiválnak több a haszna, mint amennyi kellemetlenséggel jár.
Hirdetés
Emil Boc úgy véli, hogy az Untold fesztiválnak nagyobb pozitív hozadéka van, mint amennyi kellemetlenséget okoz. A kolozsvári polgármester ezzel válaszolt szerdán arra a több mint ezer személy által aláírt petícióra, amely azt kéri, hogy a fesztivált költöztessék a városon kívül.
 
„Tiszteletben tartom azok véleményét, akik másképp látják az Untold fesztivált. Ugyanakkor kitartok amellett, hogy a fesztiválnak nagyobb pozitív hozadéka van, mint amennyi kellemetlenséget okoz. Éppen ezért arra törekedünk, hogy megtartsuk a pozitív felét és csökkentsük a negatív hatásokat” – nyilatkozta Emil Boc a helyi tanács ülését követően.
 
Az online petíciót egy kolozsvári polgár indította, aki alig egy hete kapott észbe, hogy ismét nyakunkon a megafesztivál. Azt kéri, hogy az Untold fesztivált, amelyre idén 250 000 látogatót várnak, a városon kívül szervezzék meg éppen úgy, mint a többi hasonló eseményt, például az Electric Castle-t.
 
A kezdeményező és több mint 1300 támogatója elégedetlen azzal, hogy a fesztivál négy, és azt megelőző előkészületek még legalább három napjára, gyakorlatilag lezárják Kolozsvár központját. Az aláírók hangsúlyozzák: nem a fesztivállal, hanem ennek helyszínével van gondjuk.
 
Az Untold fesztivál harmadik kiadására augusztus 3-6. között kerül sor Kolozsváron. 

Hirdetés