A Colectiv tragédia áldozataira emlékeztek

Hozzátartozók szerint a túlélők többségét foglalkoztatja az öngyilkosság gondolata.
Hirdetés
Több tucat barát és hozzátartozó emlékezett meg vasárnap este a Colectiv tragédia áldozatairól – írja az Agerpres hírügynökség. Az emlékezők virágokat helyeztek el és gyertyákat gyújtottak az egy évvel és kilenc hónappal ezelőtt történt baleset helyszínén. 
 
„Nem történt semmi, azóta volt három kormány, csak ígéretek vannak, közben pedig egyre csak halnak meg az emberek. Azóta sincs egy, a klubokra vonatkozó törvény. Azóta sem vizsgálták ki, hogy ki a felelős azért, hogy az akkori román kormány két napig minden külföldről felajánlott segítséget elutasított. Szerintem a 37 halottból, akik a kórházakban hunytak el, legalább 20, akik kórházi fertőzésben haltak meg, a Bănicioiu lelkén száradnak” – nyilatkozta Eugen Iancu, a Colectiv Egyesület elnöke, aki fiát veszítette el a tűzvészben. 
 
Hivatalos személyeket nem hívtak meg a megemlékezésre. Az emlékezők 65 gyertyát gyújtottak az áldozatok emlékére (legutóbb szombaton hunyt el egy sérült). 
 
Jean Chelba, akinek fia veszett oda a tűzvészbe úgy véli: a túlélők 75-80 százalékát az öngyilkosság gondolata foglakoztatja, mert fölöslegesnek érzik magukat.

Hirdetés