Kánikula a minisztériumban: a nebulók tankönyvből tanulhatják a… testnevelést!

Kész, a kis haza minden közoktatási problémája megoldódott.
Hirdetés

Liviu Pop oktatási miniszter csütörtökön közölte a fantasztikus hírt Facebook-oldalán: az ötödikes nebulók ősztől tankönyvből sajátítják el a testnevelés titkait. A tankönyv tartalomjegyzékéből kiderül, hogy olyan rejtelmeket tanulhatnak a gyerekek, mint a helyben fordulás, a tornasor kialakítása, de személyes higiéniai és védelmi receptekre is szert tehetnek.

„Igen, az ötödikes diákoknak lesz tornatankönyvük is”, írja a miniszter úr. „Augusztus hetedikén zárjuk a tankönyvlicitet azon könyvekre, amelyek esetében óvást emeltek. Szomorú, hogy a kiadók nem nyújtottak be ajánlatot minden tantárgyra. Keresem a megoldásokat ezekre az esetekre is.”

Mintha rosszat érezne, a miniszter kéréssel fordul az olvasók felé bejegyzése végén: „Utóirat: Mielőtt bárki véleményt mondana, kérem, olvassák át a tankönyvet. Köszönöm a megértést.”

Az ötödikeseknek szánt tornatankönyv hat fejezetből áll. A gyerekek megtanulhatják belőle, hogy kell „járni”, „szaladni” vagy „ugrani”, továbbá hogyan készüljenek fel az erőkifejtésre, mik a személyes és csoportos higiénia szabályai, illetve hogyan nyújtsanak elsősegélyt testi sérülés esetén.

És akkor most mi is megkérjük Önöket: mielőtt véleményt mondanának, olvassanak bele az egyik vadiúj tornatankönyvbe.

Hirdetés