Három erdélyi város is Románia ifjúsági fővárosa lenne

Négy regátival együtt pályáznak a címre és az azzal járó 50 ezer euróra.
Hirdetés
Hét város, Szatmárnémeti, Nagybánya, Gyulafehérvár, Galac, Iaşi, Ploieşti és Suceava pályázik idén a Románia ifjúsági fővárosa címre; a nyertes település 50 000 eurós díjban részesül. 
 
Az Európa ifjúsági fővárosa program mintájára elindított kezdeményezés koordinátora a Romániai Ifjúsági Tanács, a Kolozs Megyei Fiatalok Szövetsége, a Pont csoport és a Román Nemzeti Bank – derül ki az Agerpres hírügynökséghez eljuttatott közleményből. 
 
Jelenleg Bákó viseli a Románia ifjúsági fővárosa címet, és 2018. május 2-án adja át a stafétabotot a jelenlegi kiírás győztesének. 
 
A pályázatokat két szakaszban bírálja el az ifjúsági civil szervezetek, a magánszféra, a parlamenti pártok ifjúsági szervezetei és bizonyos közintézmények képviselőiből álló független zsűri. A beérkezett pályázatok első kiértékelését követően, augusztusban teszik közzé azoknak a városoknak a rövid listáját, amelyeknek a második fordulóban részletesebb pályázatot kell benyújtaniuk. Erre október 15-éig van lehetőség, a nyertes város nevét november 12-én jelentik be a Bákóban tartandó ifjúsági csúcstalálkozón. 
 
A Románia ifjúsági fővárosa címet elnyerő város 50 000 eurós pénzdíjban részesül a Román Nemzeti Bank jóvoltából. A program 2017-es kiírása Klaus Iohannis államfő védnöksége alatt zajlik.

Hirdetés