Csíki Jazz: négy nap dzsessz, a végén Richard Bonával

Fogynak a bérletek, igyekezni kell.
Hirdetés

Bár hivatalosan csak július 28-án, pénteken nyitják meg a 9. Csíkszeredai Nemzetközi Jazzfesztivált, már csütörtökön, a „hangoló napon” elkezdődik a koncertsorozat. És noha kétségtelenül a vasárnap fellépő Richard Bona az esemény legnagyobb sztárja, azért lesz, amit hallgatni és nézni a többi napon is.

Csütörtök este a székelyudvarhelyi gitáros, Molnár Endre, azaz Monyó által alapított Monyó&Friends és a bukaresti, de székelyföldi fiatalokból álló Off-line Trió lép fel az Ólommadár Kultúrkocsmában.

Pénteken az események átköltöznek a Mikó-várba, ahol az ünnepélyes megnyitó után a litván Framest Vocal Group öt fiatal énekesének a capella produkciója, majd a bukaresti Marius Pop Trio koncertje következik. A pénteki nap harmadik fellépője a Tátrai Trend, amely Tátrai Tibor ismert magyarországi gitáros jazz-zenekara.

Szombaton a magyarországi Balogh Roland gitáros lép fel a Finucci Bros Quartettel. Ezt követően a pozsonyi Bratislava Hot Serenaders lép színpadra. A huszonegy (!) tagú zenekar az úgynevezett hot jazz műfajban nyomul, koncertjeik egyszerre virtuózak és szórakoztatóak.

A vasárnap fénypontja egyértelműen Richard Bona, a New Yorkban élő kameruni származású énekes-basszusgitáros, aki egy hat tagú zenekarral, a spanyol, kubai, mexikói és venezuelai származású hangszeresekből álló Mandekan Cubanóval lép színpadra a Mikó-várban.

A vasárnap és egyben a fesztivál utolsó fellépője a Zoohacker Remake Orchestra feat: Lylit (ex-Parov Stelar Band) & Random Trip nevű projekt.

Bérletek ára:

2 nap + a nulladik nap: 8 koncert = 140 lej (150 lej július 25-től, és helyben)

Hirdetés

3 nap + a nulladik nap: 10 koncert = 190 lej (200 lej július 25-től, és helyben)

A CsíkiJazz-re a bérleteket érdemes az Eventim hálózatában megvásárolni, ezen a linken, mivel olcsóbbak, mint a helyszínen. A szervezők szerint az online megvásárolható bérletek fogynak, és arra számítanak, hogy az utolsó héten növekedni fog a vásárlók száma. Ez azért fontos, mivel a helyek száma korlátozott.

A fesztivál idején a meghívott zenekarok többsége Marosvásárhelyen, Székelyudvarhelyen és Gyergyószentmiklóson is fellép.

A részletes programért, további információkért látogasson el a fesztivál honlapjára.

Hirdetés