Egymásnak ment az Electric Castle és a Kolozs megyei tanács

Az ok egy 5 kilométeres útszakasz, amelynek az állapotáról panaszkodni mertek a fesztiválszervezők a közösségi hálón.
Hirdetés

A napokban sokan megosztották a Facebookon az Electric Castle Fesztivál egyik szervezőjének kifakadását azzal kapcsolatosan, hogy a Kolozs megyei tanács négy éve ígérgeti a Kötelend és Bonchida közötti 5 kilométeres útszakasz leaszfaltozását, de nem tesz semmit a fesztiválra érkező 150 ezer ember kényelmes utazásáért. A fesztivál kommunikációs igazgatója ironikusan megjegyzi: a környék infrastruktúrájától függetlenül továbbra is büszkélkedhetnek a turisztikai ismertető füzetekben azzal, hogy milyen csodás fesztivál az Electric Castle.

A panaszt átvette a helyi és az országos sajtó is, így a Kolozs megyei tanács is kénytelen volt reagálni rá azzal vádolva a szervezőket, hogy a médián keresztül próbálnak nyomást gyakorolni az önkormányzatra. A közleményben elmagyarázzák, hogy a Bonchidára vezető úton több nagyszabású munkálatokat végeztek el az utóbbi négy évben a fesztiválozók kényelme érdekében, és a fesztivál kezdéséig még dolgoznak azon, hogy optimális megközelítést biztosítsanak.

A kifogásolt útszakaszt azért nem tudják felújítani, mert belefoglalták egy nagyobb szabású európai projektbe, nevezetesen a 83 kilométer hosszú Beszterce – Kolozsvár országút felújítási tervébe, amelyet még csak a közeljövőben bírálnak el. Törvénytelen lenne felújítást végezni egy olyan útszakaszon, amelyre európai finanszírozást kértek. A megyei önkormányzat közleménye tételesen felsorolta azokat a támogatásokat, amit az Electric Castle számára nyújtottak az elmúlt években, és hozzáteszi: a 76 ezer 600 lejből csupán 46 ezer 600 lejjel tudnak elszámolni.   

Hirdetés