Fiatal Maros megyei művészeket szólít meg a Forgatag

A mai marosvásárhelyi társadalom sokszínűségét megragadó értelmezési pontokat keresnek, hogy egy kiállítás keretében a közönségnek is bemutathassák.
Hirdetés
A Vásárhelyi Forgatag idén lehetőséget biztosít a fiatal kortárs képzőművészeknek, hogy bemutathassák szemléletmódjukat a Maros megyére jellemző interkulturalitásról. A Kereszteződések című kiállításon a Maros megyéből származó fiatal képzőművészek munkáit állítják majd ki, reményeik szerint rálátást nyújtva a helyi kulturális térben jelentkező kortárs képzőművészet irányzataira.  
 
„Minden bizonnyal léteznek olyan kereszteződések, találkozási pontok a művészek különböző nézetei, kifejezési módjai között, amelyeket felszínre hozhat a képzőművészet különböző ágazataiban készült és kiállított művek sokszínűségének forgataga. Célunk támogatni a fiatal és pályakezdő művészeket, ezért hagyományt igyekszünk teremteni ebből a kezdeményezésből, biztosítva számukra, hogy évente kiállítsák munkáikat a Vásárhelyi Forgatagon. Díjakat is felajánlunk, amelyek támogatást és ösztönzést jelenthetnek a fiatal művészek számára.” – szerepel a pályázati felhívásban.
 
A pályázóknak 20 és 40 év közötti korhatárba kell beilleszkedniük. A kiállításra főleg olyan szakirányú egyetemi végzettséggel rendelkező fiatal kortársművészek jelentkezhetnek, akik Marosvásárhelyen vagy Maros megyében élnek és alkotnak, vagy itt végezték tanulmányaikat.
 
A kiállítás a Marosvásárhelyi Forgatag eseménysorozatába illeszkedik, 2017. augusztus 22. – szeptember 6. között lesz látogatható a Romániai Képzőművészek Szövetsége (UAPR) marosvásárhelyi Art Nouveau Galériájában.
 
A jelentkező művészek szabadon kezelhetik a kiállítás témáját, amelyet a Kereszteződések cím foglal össze. Elfogadnak különböző technikákkal készített munkákat, így festményt, grafikát, kisplasztikát, kollázst, kerámiát, installációt, videót stb. Jelentkezni kizárólag online lehet 2017. július 23-ig confluenceexhibition@gmail.com e-mail címen. 

Hirdetés