150 hektáron verte el a jég a termést

És ez csak Fehér megyében.
Hirdetés
Csaknem 150 hektárnyi Fehér megyei mezőgazdasági területet és gyümölcsöst tett tönkre az elmúlt napokban a jégeső – derül ki a gazdák által az önkormányzatokhoz eljuttatott információkból.
 
A Fehér Megyei Mezőgazdasági Igazgatóság vezetője, Gheorghe Lazea a Mediafax tudósítójának azt mondta, egy hétfőn iktatott jelentés szerint a gazdák az elmúlt napokban 100 hektárnyi kukoricás, 20 hektár gyümölcsös, illetve 28 hektár különbözőféle mezőgazdasági terület károsodását jelentették be.
 
„A bizottság majd a helyszínen méri fel az érintett területeket. A természeti jelenségek okozta anyagi károkat a mezőgazdasági termelők jelzik a helyi katasztrófavédelmi bizottságoknak, amelyek aztán továbbítják az információt a megyei bizottságoknak, majd a kormánymegbízotti hivatalnak. Ezt követően jut el a jelentés hozzánk, mi pedig felmérjük a kár mértékét, majd közöljük a vizsgálatunk eredményeit a megyei illetékes bizottsággal” – magyarázta el Gheorghe Lazea.
 
A legtöbb érintett vetemény Hosszútelke (Doştat) község területén volt, itt a termelők azt mondták, a termés csaknem egésze tönkrement.
 

Hirdetés