Ne aggódjunk a lassú vonatok miatt: többségükön van klímaberendezés

Ezzel nyugtatott ma a CFR, miután tegnap bejelentette a kánikulás lassulást.
Hirdetés
A Román Vasúttársaság személyszállító ágazata (CFR Călători) csütörtökön közölte, hogy a használatban levő 1200 szerelvény 70 százalékán van klímaberendezés, és a Napvonatok mindenikén van légkondicionálás – írja a Mediafax hírügynökség. A CFR a közleményben megjegyzi, a klímaberendezéseket indulás előtt leellenőrzik, így próbálják elkerülni, hogy az út során meghibásodjanak.
 
Amennyiben a légkondicionáló berendezés elektornikus alkatrészei mégis meghibásodnának, megpróbálják azokat helyben megjavítani, amennyiben ez nem lehetséges, lekapcsolják az illető vagont a szerelvényről, az utasokat pedig szétosztják a többi vasúti kocsiban.
 
„A sínek szintjén az 50 Celsius-fokot is meghaladó hőmérsékleti értékek esetén előreláthatatlan helyzetek alakulhatnak ki, és meghibásodhatnak a klímaberendezések elektromos alkatrészei, ami miatt út közben leállhat a légkondicionálás. Ha ilyen eset állna elő, operatív intézkedéseket hoznak a probléma orvoslására, amennyiben ez nem lehetséges, akkor lekapcsolják az illető vagont a szerelvényről, az utasokat pedig szétosztják a többi vasúti kocsiban” – áll a vasúttársaság személyszállító ágazata által kiadott közleményben.
 
A CFR tegnap azt közölte, ahol és amikor 50 Celsius fok fölé emelkedik a sínek hőmérséklete, ott és akkor 20-30 km/órával csökkentik a szerelvények sebességét függetlenül attól, hogy személyszállító vagy tehervonatokról van szó.

Hirdetés