A KFC „megszentségtelenítette” Vlad Țepeș tornyát?

Kiverte a biztosítékot Târgovişte lakóinál és vezetésénél, hogy egy meztelen mélynövésű férfi ugrik le Vlad Țepeș tornyából a KFC új reklámjában.
Hirdetés

Bocsánatkérésre kényszerült a németországi KFC, amiért legújabb reklámjában egy mélynövésű (értsd: törpe) meztelen férfi ugrik le Târgovişte 15. századi nevezetességéről, a Vlad Țepeș egykori uralkodói udvarában található torony tetjéről.  A gyorséttermi lánc azt írja, nem gondolták, hogy a reklám ellenérzést vált ki Târgovişte lakóiból és a város vezetéséből. Elmagyarázzák, hogy azért esett a választásuk a Dâmbovița megyei városra, mert itt található Európa egyik legszebb tornya, ezen túlmenően pedig többször forgattak már a reklámszakma által is felkapott Romániában, hiszen fantasztikus helyszínekkel rendelkezik.

A reklám célja egy „őrülten” abszurd, túlzott szituáción keresztül szemléltetni a KFC abszurdan alacsony árait. A provokatív reklámszpot – melyben egy mélynövésű, meztelen férfi leugrik a torony tetejéről egy vederbe – nem akarta megsérteni Târgovişte lakosságát vagy a román népet – szögezik le.

A reklám megjelenése után először csak az interneten háborogtak néhányan, majd felháborodását fejezte ki a Chindia-tornyot kezelő múzeum igazgatója és a város polgármestere is. Úgy érzik, hogy a reklám sérti a város arculatát, és azt kérik, hogy azonnal állítsák le a szórását, máskülönben az önkormányzat perre megy. A videót időközben törölték a YouTubre-ról. A múzeum egyébként 11 ezer 500 lejt kapott a forgatásért, és a meztelen férfi utómunkával került a felvételre, nem a helyszínen.  

Hirdetés