15 szocdem honatya nem szavazza meg a bizalmatlansági indítványt

Egy Dragnea belső ellenfelének számító EP-képviselő tette közzé a láthatatlan pártharc állását.
Hirdetés
Tizenegy PSD-s honatya nem fogja megszavazni pártjának saját kormánya ellen vasárnap benyújtandó bizalmatlansági indítványát – szellőztette meg személyes Facebook-oldalán Cătălin Ivan európai parlamenti képviselő. És még csak szombat reggel van – tette hozzá.
 
Ivan a Dragnea-Grindeanu harc kirobbanásakor már Sorin Grindeanu pártjára állt.
 
 
A bizalmatlansági indítványról várhatóan szerdán vitatkozik és szavaz a parlament két háza. Az ellenzéknek még nincs egységes álláspontja, hogyan álljon hozzá a PSD belső harcának parlamenti epizódjához azonkívül, hogy méltatlan cirkusznak nevezi az egészet.
 
A PNL ma tisztújító kongresszust tart, és még nem döntött, az RMDSZ Szövetségi Állandó Tanácsa is ezekben a percekben tanácskozik, hogy megszavazza-e az indítványt, és kormányra lépjen-e a PSD valamelyik frakciójával. A délután kettőre tervezett bejelentésre valószínűleg háromkor kerül sor.
 
Az USR tegnap azt közölte, hogy semmilyen formában nem vesz részt ebben a cirkuszban, és nem szavaz, ennek ellenére Mihai Gotiu, az alakulat szenátora azt nyilatkozta a Facebookon, mindenképp megtalálja a módját, hogy szavazzon, mert éveik azzal cukkolta a korábbi honatyákat, hogy engedelmeskedtek a pártutasításoknak, és nem mindig szavaztak bizalmatlansági indítványokra vagyok azok ellen.
 
A PMP bulvárhangja, Traian Băsescu pártelnök pedig ma azt javasolta, a PSD-n kívül egyetlen párt se menjen el, legalábbis az indítvány vasárnapi felolvasására.

Hirdetés