Pokoli torony: 27 emeletes épület lángol Londonban – halottak is vannak

Nem tudni, vannak-e még bent emberek.
Hirdetés

FRISSÍTÉS 13:30: A Scotland Yard tájékoztatása szerint legalább hat halálos áldozata van a nyugat-londoni Grenfell Tower toronyházban hajnalban kitört tűzvésznek. A londoni rendőrség hangsúlyozta, hogy várakozása szerint az áldozatok száma növekedni fog, mivel a vizsgálat még nagyon korai szakaszban jár.
FRISSÍTÉS 10:15: Halálos áldozatai is vannak a londoni toronyházban kitört tűzvésznek – közölte a BBC a londoni tűzoltók közlésére hivatkozva. Az áldozatok pontos számáról egyelőre nem adtak tájékoztatást. A tűzoltók még mindig küzdenek a lángokkal. Eddig 30 sérültet szállítottak kórházba.

 

Kigyulladt egy huszonhét emeletes lakóház London nyugati részén, mintegy kétszáz tűzoltó próbálja megfékezni a tüzet.

A fővárosi tűzoltók Twitter-oldalán jelent meg először a hír, hogy mintegy kétszáz tűzoltó próbálja megfékezni a lángokat, amelyek a Grenfell Tower mindegyik emeletére kiterjedtek. Rendőrségi források szerint két embert már kezelni kellett füstmérgezéssel, többen sérüléseket szenvedtek.

 

 

Hirdetés

Szemtanúk szerint a lakók zseblámpák fényénél próbálják elhagyni az épületet, egyelőre folyik az evakuálásuk. Andy Moore, a BBC újságírója szerint megvan a veszélye annak, hogy a toronyház esetleg összeomlik.

A híradások szerint a magas toronyház óriási fáklyaként ég, félő, hogy az evakuálás után még mindig vannak benn rekedt emberek. Sok tűzoltó és mentőkocsi van a helyszínen, a tűzvész körzetét lezárták.

Hirdetés