És van egy újabb medvés hírünk…

Brassóban besétált a maci egy ház udvarára. A környéken négyszer több medve él, mint amennyi természetes lenne.
Hirdetés

Besétált egy medve egy brassói lakóház udvarára. Az állat a belvároshoz közeli Bolgárszeg (Schei) egyik utcájában tért be egy udvarra, majd visszasétált az erdőbe. A hatóságok most megpróbálják befogni a medvét.

Dan Olteanu, a Kronstadt Erdészeti Hivatal vezetője elmondta az Agerpres hírügynökségnek, hogy az állat kétszer is bement a ház udvarára, de nem támadt rá senkire. Az incidenst a csendőrség jelentette az erdészeti hivatalnak, amely azonnal a helyszínre küldte az alkalmazottait. Olteanu azt mondja, ugyanarról az állatról van szó, amelyet vasárnap is láttak a közelben. A medve valószínűleg szagra jött, mivel az ingatlan tulajdonosa baromfit és más állatokat is tart az udvaron.

„Egyre több medve fog kijönni az erdőkből a következő időszakban, mert nem lőttek ki belőlük, ugyanis védett állat. Négyszer több medve van, mint amennyi természetes lenne. Brassó és Predeál környékén 70 medve van, ami rengeteg. Eléggé bonyolult a helyzet, ugyanis kormányzati döntésre lenne szükség”

– mondta a szakember. Hozzátette: engedélyt kérnek a környezetvédelmi minisztériumtól, hogy a nagyvadat áttelepítsék vagy áthelyezzék a közeli, zernyesti medvemenedékhelyre.

Hirdetés