Kelet-Európa első kerékpár-akadémiáját nyitotta meg Novák Eduárd

Románia egyetlen paralimpiai bajnoka Csíkszeredában tanítja a gyerekeket bringázni, versenyezni, egészségesen élni.
Hirdetés
Románia történelmének egyetlen paralimpiai bajnoka, Novák Eduárd csütörtökön nyitotta meg Kelet-Európa első kerékpár-akadémiáját Csíkszeredában. A Novák Cycling Academy megnyitója előtt ügyességi versenyt is szerveztek a fiatal kerékpárosok számára, akik beiratkoztak a bajnok akadémiájára.
 
Novák Eduárd azt nyilatkozta a sajtónak, régi álma valósult meg, a projekt sikeréhez hozzájárulhat 30 éves sportolói tapasztalata, amelyből 15 évet kerékpárosként tudhat maga mögött. Elmondta, amikor kerékpározni kezdett, senki nem volt, aki megtaníthatta volna neki, hogyan üljön helyesen a kerékpáron, hogyan versenyezzen, az internetről tanult. Novák elmondta, a Novák Cycling Academy sportolóinak nem így kell megtanulniuk biciklizni, 
 

minden rendelkezésükre áll, hogy bajnokok lehessenek. 

„Az akadémia küldetése, hogy tehetséges sportolókat neveljen. Akik hivatásos kerékpárosok szeretnének lenni, a jól összeállított edzéstervek mellett nutricionisták, pszichológusok, fizioterapeuták segítségével fejlődhetnek. Az a cél, hogy ezek a gyerekek megkapják azokat az információkat, amelyek ahhoz szükségesek, hogy nagyon jó versenyző váljon belőlük és világbajnokságokon, olimpiákon versenyezhessenek” – nyilatkozta Novák Eduárd. 
 
A Csíkszeredában indított akadémiára egyelőre 17 gyerek iratkozott be, de 
 

néhány éven belül 50 sportolót szeretnének edzeni. 

„12 éves a projekt, vagyis három olimpiai ciklus. Úgy gondoljuk, hogy egy nyolc éves gyerek, aki ma kezdi a kerékpározást, 12 év alatt nemzetközi szintű versenyzővé nőheti ki magát, és reméljük, hogy a következő olimpián már lesz versenyzőnk Csíkszeredából” – mondta a paralimpiai bajnok. 
 

A Novák Cycling Academy nyitórendezvényén részt vett Románia egyetlen kontinentális kerékpáros csapata, a Tuşnad DRAG Cycling Team, amely idén változtatta meg elnevezését, miután szerződést írtak alá Bulgária egyik legnagyobb kerékpárgyártójával.  

Hirdetés