Fizetős lesz Kolozsvár belvárosa az autósoknak

A város lassan belefullad a közlekedési dugókba.
Hirdetés

Várhatóan nemsokára díjkötelessé teszi a kolozsvári városháza a közúti forgalmat a belvárosban. Dan Tarcea alpolgármester egy rádióműsorban azt mondta, nincs más megoldás a belvárosi forgalom könnyítésére, hiszen az utcákat lehetetlen kiszélesíteni.

Kolozsvár mágnesként vonzza az embereket, így az autók száma is nagyon megnövekedett – tette hozzá az alpolgármester. Arról nem beszélt, hogy mekkora lenne az az összeg, amelyet az autósoknak fizetniük kellene.

Kolozsváron nagyon nehezen zajlik a közúti közlekedés, a reggeli és a délutáni csúcsforgalmat az esők szokták még inkább fokozni. Néhány napja egy trolibusz vezetője azt mondta, hogy 1 óra és 20 perc alatt tett meg egy 3-4 kilométeres távot a városban.

A városban egyébként lassan és hatalmas késésekkel zajlik a közlekedési infrastruktúra korszerűsítése. A Szamoson átvezető Traian (egykori Árpád) hidat az újjáépítése után még februárban át kellett volna adni a forgalomnak, de még most sem készült el. Az évtizedes ígérgetések ellenére Kolozsvárnak körgyűrűje sincs és parkolóházakból sincs elegendő. A város több pontján, például a belvárosi Béke téren általában kaotikus állapotok vannak.

Hirdetés