FRISSÍTÉS: kutya volt a craiovai parkban sétáló „farkas” :)

Farkasnak nézték a csehszlovák farkaskutyát, ami nem is csoda.
Hirdetés
FRISSÍTÉS
Mint utólag kiderült, a farkas tulajdonképpen nem is farkas, hanem kutya. A Digi24 hírtelevízió szerint craiovai állakertben jelentkezett az állat – egy csehszlovák farkaskutya – gazdája. A mikrocsipezett kutyáról hamar kiderült, hogy szerepel a nyilvántartásban, napirenden van az oltásokkal és valóban a 21 éves nő a gazdája.
Egyébként nem csoda, hogy a kutyát farkasnak nézték, a csehszlovák juhászkutyát ugyanis a kárpáti farkas és a német juhász keresztezésével tenyésztették ki és megszólalásig hasonlít a farkasra.

Farkas okozott riadalmat kedden Craiován, az állat zavartalanul sétált a városi parkban. A járókelők riasztották a hatóságokat, akinek az első dolga az volt, hogy ellenőrizzék a városi állatkert farkaslétszámát.

Mivel az állatkertből egyetlen farkas sem hiányzott, azt feltételezik, hogy az állat megszökött valahonnan, ahol házi kedvencként tartották. Annál is inkább, mivel a farkas szelíd és szemmel láthatóan emberhez szokott.

Az állat később feltűnt a városi állatkert környékén, ahol befogták. A hatóságok vizsgálatot indítottak, mivel a vadállatok befogását és otthoni nevelését tiltja a törvény. Ha a gazdáját megtalálják, háromezer lejes pénzbírságra számíthat.

Hirdetés