Előzetesben a vasúttársaság több vezetője

Az ócskavasáron eladott vasúti kocsik ügyében.
Hirdetés

Péntekre virradóra előzetes letartóztatásba helyezték Mihuţ Constantin Crăciunt, a Román Vasúttársaság (CFR) volt igazgatóját és három másik igazgatót, ugyanakkor hat személy esetében házi őrizetet rendeltek el az elkótyavetyélt vasúti kocsik ügyében-

A temesvári törvényszék bírái Mihuţ Constantin Crăciun igazgatót, Daniel Ciobanu fejlesztési igazgatót, Pavel Bărculeţ értékesítési és forgalmi igazgatót, valamint Florin-Claudiu Enache vasúti kocsikért felelős igazgatót helyezték előzetes letartóztatásba.

Mint megírtuk, a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Ügyosztály (DIICOT) szerdán összesen 63 helyszínen tartott házkutatást, és a vasúttársaság összesen 40 vezetője ellen indított eljárást. Sikkasztással, bűnszervezet létrehozásával, okirat-hamisítással és csalással gyanúsítják őket.

Az ügyészek szerint a gyanúsítottak a CFR Teherszállítás vezetőinek közreműködésével mélyen alulértékelt áron adtak el 2450 vagont közönséges ócskavasként egy călăraşi-i cégnek 2016-ban, holott a vagonok ára speciális acélhulladékként jóval magasabb volt. A több mint 82 százalékos árkülönbözet értéke 6,3 millió euró.

Az ügyben érintett a CFR Teherszállítás központi vezetősége, valamint a Temes, Brassó, Iaşi, Galac, Kolozs és Konstanca megyei területi vezetők, illetve a călăraşi-i Remat Rt. vezetői.
 

Hirdetés