Felfüggesztést kapott Ilie Năstase, de nem biztos, hogy ennyivel megússza

A Nemzetközi Teniszszövetség nem hagyta megtorlatlanul, hogy a román Fed Cup teniszcsapat kapitányának mérkőzés közben olvadt le az agya.
Hirdetés

Nem maradt következmények nélkül, hogy Ilie Năstase egykori román teniszcsillag, a román Fed Cup csapat kapitánya szombaton kisebb ámokfutást követett el a britek elleni összecsapás idején.

A Nemzetközi Teniszszövetség (ITF) vasárnap délután közölte, hogy ideiglenesen felfüggesztik a tagságát, így nem vehet részt az ITF által szervezett eseményeken, vagyis nem csupán akkreditációt nem kaphat, de meghívottként sem lehet jelen.

A fegyelmi bizottság vizsgálata emellett folytatódik, annak végéig pedig nem kommentálják az ügyet.

Mint arról beszámoltunk, botrányosra sikeredett a Románia–Nagy-Britannia teniszmérkőzés a Fed-kupa II. világcsoportjában.

A Mamaián zajló párharc első mérkőzésén Simona Halep 6-4, 6-1 arányban győzött Heather Watson ellen, a második mérkőzést Sorana Cîrstea 2-6, 3-6 arányban elveszítette Konta Johannával szemben.

Hirdetés

A magyar származású, brit színekben játszó Konta Johanna 35 perc alatt 2-6-ra megnyerte az első szettet. A másodikban Cîrstea 1-0-ra és 2-1-re is vezetett, amikor a román csapat kapitánya, Ilie Năstase szóváltásba keveredett a székbíróval.

A román teniszcsillag a pályára sietett, ahol kiosztott mindenkit. „Mi a kibaszott bajod van?” – kérdezte többször is a bírót, majd Kontát és a brit kapitányt, Anne Keothavongot is „hülye kurvának” nevezte.

A vitába beleszólt a verseny főbírója is, Năstasét előbb a lelátóra ültették, majd kiküldték a teremből. Cîrstea megnyerte Konta adogatását, de a svájci székbíró a közönség sportszerűtlen magatartása miatt megszakította a mérkőzést. Konta sírni kezdett, a közönséget Simona Halep próbálta visszafogni, a román csapatot akár ki is zárhatták volna a versenyből.
 

Hirdetés