Harminc egyetemi bentlakást épít a kormány

Háááányat???
Hirdetés
Az ország egyetemi központjaiba tervezett 30 bentlakás építése a kormányprogram prioritásai közé tartozik – nyilatkozta pénteken Sevil Shhaideh miniszterelnök-helyettes, regionális fejlesztési miniszter. Elmondta, összesen több mint 70 000 új bentlakáshely létesül a romániai egyetemi központokban az Országos Befektetési Vállalat (CNI) bentlakás-építési projektje révén. 
 
A 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság kapcsán – ahol Bukarest rendezhet három csoportmérkőzést és egy nyolcaddöntőt – Shhaideh arról is beszélt az Antena 3 televízió esti műsorában, hogy elkészült a dokumentáció négy fővárosi stadion: a Dinamo-, a Steaua-, az Arcul de Triumf és a Rapid-stadion újraépítésére.
 
Prioritásként kezeli ugyanakkor a minisztérium a törvényszékek és bíróságok székhelyéül szolgáló épületek felújítását, 28 ingatlanon már dolgoznak, valamint négy kórházépület szerkezetének megerősítését. Emellett három új kórház is épül majd a Regionális Operatív Program keretében – tette hozzá Shhaideh. 
 
A miniszter arról is beszélt, hogy múlt héten elfogadták az Országos Lakásügynökség (ANL) ez évi költségvetését, és reményeik szerint a lakásépítési program keretében idén sikerül használatba adni 862 új lakrészt, amelyek közül 107-et az egészségügyben dolgozóknak szánnak.

Hirdetés